Zo kom je als single de kerstdagen door

Zo kom je als single de kerstdagen door

Als doorgewinterde single kom ik de kerst wel door. Sterker nog, ik vind het heerlijk dat ik op 2e kerstdag geen schoonfamilie hoef te bezoeken maar de hele dag in mijn badjas op de bank me vol kan proppen met ongezond voedsel tijdens het kijken van kerstfilms. Ik voel me geen minuut alleen, en ook geen minuut schuldig over dat ongezonde voedsel. Het is tenslotte kerst. Maargoed, kerst bestaat in Nederland dus uit 2 dagen. Speciaal voor mensen met een schoonfamilie, die jij als single niet hebt. Dus wat doe je met de rest van je tijd als de meeste vrienden bij hun (schoon) familie zijn? Ik help je de kerst door met de volgende tips.  Thank me later


Netflix and chill

Ik heb het hierboven al een beetje verklapt natuurlijk. Maar wat is er nu heerlijker dan een hele dag zonder schuldgevoel te mogen niksen? Lekker met je oude kloffie op de bank films kijken waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Voor iedereen die geen Netflix heeft (bestaan jullie?) er komen gedurende de kerst ook kerstfilms op televisie.


Verwen jezelf

Als je dan toch de dagen thuis en alleen doorbrengt zorg dan dat je jezelf verwent. Van een droge boterham wordt niemand gelukkig. Dus zoek voordat de kerstdagen beginnen een lekker recept op internet op en haal in huis wat je nodig hebt. Vergeet niet voor hapjes, snacks, of andere lekkernijen voor overdag te zorgen. Ben je nu echt heel slecht in de keuken? Thuisbezorgd.nl helpt jou vast en zeker ook de feestdagen door.


Sporten

Huh wat? Ja sporten mensen. Niks heerlijkers dan de dag fit te beginnen in de sportschool of met een rondje hardlopen buiten. In de sportschool heb je gezellig wat mensen om je heen maar op straat is het lekker rustig. En na dat sporten kun je dus beginnen aan al dat lekkere eten zonder  schuldgevoel. Dubbele winst!


Opruimen en ordenen

Oké, ik moet toegeven dat dit veel minder aantrekkelijk klinkt dan bovenstaand. Maargoed je hebt er nu tijd voor. Lekker je huis opruimen, oude spullen alvast weggooien en opgeruimd het nieuwe jaar tegemoet. Is dit net iets teveel van het goede maar wil je wel iets nuttigs doen? Probeer dan te beginnen bij je laptop en alle foto’s van het afgelopen jaar te ordenen en eventueel af te drukken in een fotoboek of je e-mail eens goed op te schonen.


Shoppen

Tja waarom ook niet. Lekker winkelen op 2e kerstdag, de winkels zijn tenslotte in de grote steden gewoon open. Houdt er wel rekening mee dat het redelijk druk kan zijn en er vooral gezinnen met kinderen lopen. Maar je bent wel even het huis uit.


Een dagje sauna

Bijkomen van de kerstdrukte van de afgelopen dagen? Ga dan een dagje naar de sauna waar je kunt ontspannen en ook een beetje kunt ontsnappen aan het kerstgevoel. Als je geluk hebt wil een vriend of vriendin nog met je mee voor wat gezelligheid! De meeste grote saunacomplexen zijn open gedurende de kerstdagen.

2 gedachten over “Zo kom je als single de kerstdagen door

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.