Yes! Mijn blog bestaat 1 jaar | Waarom ik begonnen ben met bloggen

Yes! Mijn blog bestaat 1 jaar | Waarom ik begonnen ben met bloggen


Yes mijn blog bestaat precies 1 jaar! Vorig jaar ben ik begonnen met bloggen om te kijken of het wat voor mij is. Ik wilde het een jaar de kans geven en evalueren of ik ermee door zou gaan.

Leren bloggen en een website maken

Ik wist niets maar dan ook echt niets van bloggen en had geen idee hoe ik WordPress (het programma waarmee je websites kunt bouwen) moest gebruiken. Urenlang heb ik YouTube video’s gekeken en handleidingen en websites gelezen om te leren hoe alles werkt. Het was een soort zelfstudie geworden waar ik veel plezier uithaalde. Dat bloggen zoveel tijd in beslag neemt had ik niet verwacht. Niet alleen gaat er veel tijd zitten in het schrijven van teksten, maar ook in het zoeken naar bijpassende foto’s, het schrijven van Facebook posts, een aansprekende titel verzinnen en het SEO optimaliseren van de teksten.

Waarom blog ik eigenlijk?

Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden. Op jonge leeftijd hield ik al dagboeken bij en toen ik wat ouder werd begon ik in Word stukken te schrijven. Schrijven zorgt ervoor dat ik mijn gedachten en gevoelens op een rijtje kan krijgen. Ik merkte dat vrienden, familie en soms vage bekenden het fijn vinden om hun hart bij mij te luchten en mijn mening over en kijk op bepaalde onderwerpen en issues kunnen waarderen. Ik kwam erachter dat er meer mensen zijn zoals ik die over bepaalde dingen nadenken, vragen hebben over het dagelijks leven en of ze daar gelukkig van worden en het lastig vinden met bepaalde gevoelens en gebeurtenissen om te gaan. Daarom besloot ik vanuit mijn eigen ervaring de dingen die ik meemaak en mijn gedachten hierover te delen.

Wat vind ik zo leuk aan bloggen?

Het lukt mij niet altijd om mijn gedachten goed over te brengen via woorden op het scherm. Dan lees ik mijn stuk nog een keer na en ben ik er absoluut niet tevreden over. Het gebeurt weleens dat ik net mijn stuk af heb en het in zijn geheel delete.
Maar er zijn ook momenten dat de woorden zonder enige moeite of lang nadenken op het scherm verschijnen en mijn vingers over het toetsenbord blijven gaan. Dat zijn vaak de stukken die het meest persoonlijk zijn. Ik merk dat deze blogs het meest worden gelezen en ik hier veel reacties op krijg. Dat vind ik eigenlijk het allerleukste aan het bloggen; de reacties van mijn lezers. Dat mensen schrijven dat ze mijn blog leuk vinden, er iets aan hebben gehad of er blij van worden. Dat is denk ik het mooiste resultaat dat je als blogger kunt krijgen; waardering en complimenten over je geschreven stuk.

Wat wil ik ermee bereiken?

Bloggen is mijn hobby. Ik schrijf mijn blogs vanuit mijn eigen ervaring en de dingen die ik meemaak. Ik hoop mensen te inspireren alles uit het leven te halen anders naar de dingen te kijken en het geluk in zichzelf te laten vinden. Geschreven met een tikkeltje droge humor. Want in een wereld waarin iedereen lijkt te streven naar perfectie mag er soms ook best gelachen worden.

3 gedachten over “Yes! Mijn blog bestaat 1 jaar | Waarom ik begonnen ben met bloggen

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.