Yes! Ik ga voor de allereerste keer alleen backpacken!

Yes! Ik ga voor de allereerste keer alleen backpacken!

Hoe dichterbij mijn vertrekdatum komt, hoe spannender ik het begin te vinden. Ik ga het echt doen, 4 weken helemaal alleen reizen door Azië voor de allereerste keer in mijn leven. Een reis die ik wil maken om mezelf beter te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en even weg te zijn van de Westerse cultuur. Weg van de dichtbevolkte steden, met de afgeschermde achtertuinen, perfect onderhouden gazonnetjes in een cultuur waarin we ons afsluiten voor het onbekende.

 

Ben ik de enige?

In diverse blogs op het Internet lees ik enthousiaste verhalen van mensen die zijn gaan backpacken. Het backpacken klinkt geweldig en ik lees bijna geen negatieve ervaringen. Maar ik vind het stiekem best spannend!

Waarom ik mijn vertrouwde omgeving, mijn schone bed en huis voor mij alleen wil inruilen voor een gedeelde kamer in een rumoerig hostel.

Er zijn momenten dat ik ’s avonds in bed lig en ik mezelf afvraag waarom ik zo nodig deze reis moest boeken terwijl ik ook lekker veilig in Nederland kan blijven. Waarom ik mijn vertrouwde omgeving, mijn schone bed en huis voor mij alleen wil inruilen voor een gedeelde kamer in een rumoerig hostel, in een land waar de hygiëne een totaal andere standaard heeft dan die van Nederland.

 

Wat als?

Over de vluchten naar mijn bestemming maak ik me geen zorgen. Maar wat als ik eenmaal op de luchthaven van bestemming ben. Hoe kom ik naar mijn hostel? Ik zie mezelf al staan met een kleine rugzak strak tegen mijn buik aan gedrukt en een backpack op mijn rug. Vol met spullen waar ik de komende 4 weken van moet leven. Hoe kom ik van de luchthaven naar mijn hostel? Pak ik de bus of een taxi? Hoe moet ik weten bij welke halte ik eruit moet en als ik een taxi pak hoe weet ik dan wat een normaal tarief is voor de rit?

 

Het komt allemaal goed

Volgens anderen komt het allemaal goed en ga ik het hartstikke leuk hebben. Dat geloof ik ook zeker en ik heb er ontzettend veel zin in. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het super spannend vind. Voor mijn reis heb ik alleen de eerste twee nachten geboekt, zodat ik niet uren bepakt en bezakt door de straten hoef te zeulen op zoek naar een hostel. Ik heb uitgezocht welke steden en plaatsen ik graag zou willen zien, maar ik heb verder niets vastgelegd.

Het lijkt me heerlijk om daar even niets te hoeven plannen, nergens rekening mee te hoeven houden en me te laten verassen door wat er op mijn pad komt.

Op Internet las ik dat een aantal ervaren reizigers aanraden om voor jezelf een vaste reisroute uit te stippelen omdat het zonde zou zijn als je mooie bezienswaardigheden mist. Gelukkig heb ik geen last van FOMO (fear of missing out). Het lijkt me heerlijk om daar even niets te hoeven plannen, nergens rekening mee te hoeven houden en me te laten verassen door wat er op mijn pad komt. Dat is voor mij de grootste reden waarom ik besloten heb om alleen te gaan.  Zodat ik zelf kan beslissen wat ik wil doen en wanneer. Ik ben niet gebonden aan de mening en de wil van iemand anders, en als ik het ergens heel erg leuk vind kan ik daar blijven (niet voor altijd mensen, ik hoop nog terug te komen).

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

De voorbereidingen in Nederland heb ik al gedaan. Alle bruikbare tips die ik op Internet heb gevonden heb ik verzameld in een Word document, samen met een inpaklijst en de dingen die ik nog moet kopen. Mensen zeggen dat het belangrijkste dat je mee moet nemen je paspoort, pinpas en creditcard zijn en dat de rest te koop is. Maar geloof me, zonder mijn oordoppen, slaapmasker en Nederlands vitaminepakket ga ik niet op reis. Een goede voorbereiding is het halve werk toch? Nog 7 weken en het is zover, dan ga ik een reis maken die zwaar buiten mijn comfortzone ligt maar waar ik al maanden naar uitkijk. Super veel zin in! Benieuwd naar de rest van mijn voorbereidingen of wil je meer blogs over mijn reis lezen? Laat het dan weten in een reactie hieronder.

4 gedachten over “Yes! Ik ga voor de allereerste keer alleen backpacken!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.