Plotseling is het leven zo volwassen

Plotseling is het leven zo volwassen

Mijn ogen glijden over de woorden die op mijn telefoonscherm staan. Mijn hart begint sneller te kloppen en ik voel de tranen achter mijn ogen branden. Ik kan niet geloven wat er staat en lees het bericht van mijn vriendin nog een keer. Het staat er echt. Ik druk mijn scherm uit en probeer niet te laten merken dat ik van slag ben aan de de mensen om mij heen. Maar dat lukt niet. Ik kan mijn tranen niet langer meer bedwingen, ren naar de wc en sluit me op. Ik wil niet dat iemand mij zo ziet, huilend en overstuur.

Ik weet niet wat ik moet zeggen


In de weken erna wil ik er voor haar zijn maar ik weet niet zo goed hoe. Het enige dat ik kan doen is luisteren en haar laten weten dat ik er altijd voor haar ben. Ik wou zou graag dat ik haar pijn kon wegnemen, haar weer laten lachen en zeggen dat alles goed komt. Maar dat laatste weet ik niet zeker, want wat is goed nu eigenlijk? Ik wil niet zeggen dat ik haar begrijp, snap wat ze doormaakt want dat zou niet eerlijk zijn, ik heb dit nooit meegemaakt. Dat zijn teksten voor mensen die niet weten wat ze moeten zeggen. Maar eigenlijk weet ik ook helemaal niet wat ik moet zeggen.

Toen ons leven nog onbezorgd was


We praten over alles wat er is gebeurd en de moeilijke periode waar zij doorheen moet. Ik realiseer me dat we ouder worden, en naarmate we ouder worden de problemen heftiger en groter. De grootste problemen die we toen hadden bestonden uit jongens die niet terug appten, studiepunten die niet werden gehaald of te grote uitgaven aan uitgaan. Dat waren toen de dingen waar we ons druk over maakten. Nu lijkt dat allemaal zo irrelevant. Eigenlijk realiseer ik me nu pas hoe onbezorgd ons leven toen was, en dat we ons dat toen, nooit echt hebben gerealiseerd.

Dankbaar


Naarmate ik ouder word besef ik me des te meer dat ik dankbaar moet zijn voor alles wat ik heb. En dat het leven binnen 1 minuut compleet kan veranderen. Ik denk dat dat een prima afsluiter is voor 2018 en een mooi voornemen voor 2019; vaker stilstaan bij het moment, beseffen dat niets vanzelfsprekend is en dankbaar zijn voor alles wat ik wél heb.

2 gedachten over “Plotseling is het leven zo volwassen

  1. Zo is het maar net, het leven is soms hard he!!
    Geniet van alles en iedereen om je heen Annet. Een heel gezond 2019

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.