Het nieuwe jaar is net begonnen en ik zat in een dip

Het nieuwe jaar is net begonnen en ik zat in een dip

Ik weet niet precies wat er gebeurde. Mijn oud en nieuw viering was leuk, nieuwjaarsdag was gezellig maar plotseling zat ik in een dip. Alle feestdagen waren voorbij, 2019 was aangebroken en terwijl ik vooruit keek voelde ik me sip. Het is een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden maar toch ook weer zo standaard; werken, sporten, huishouden, weekend enzovoort. Ik mistte dat gevoel dat ik had in Azië, het vrije gevoel en de omgeving. Ik was in de war, want ik heb leuke dingen op de planning staan voor het komende jaar. Waarom was alles vorige week nog oké en voelde ik me plotseling zo rot?

Mijn mindset bepaalt mijn dag

De hele week liep ik met deze gedachten rond. Op mijn werk was ik niet te genieten en negatief over alles. Ik voelde me snel aangevallen, werd geïrriteerd om het minste geringste en was chagrijnig (sorry collega’s). Ik kon de knop in mijn hoofd even niet omzetten naar positieve gedachten. Daar waar ik normaliter redelijk snel mijn mindset kan veranderen, kon ik dat nu niet. Alle nieuwe en positieve energie van mijn reis en ervaring leken weg te zijn. En dat terwijl ik zo positief en blij terugkwam.

Ik moet aan de slag

In mijn blogs probeer ik altijd een positieve boodschap over te brengen en een stukje bewustwording mee te geven. Maar het lukte niet voor mezelf. Hier moest wat aan veranderen. Ik wil namelijk niet degene zijn die klaagt en geïrriteerd is en er niets aan doet. Dat is niet leuk voor mezelf maar al helemaal niet voor de mensen om mij heen. Mijn eigen mindset bepaalt mijn dag en wat er gebeurt. Ik geloof erin dat alles wat ik zie en wat er gebeurt een gevolg is van wat ik denk en voel. Dus daar ben ik, met wat hulp, dit weekend hard mee aan de slag gegaan; met het veranderen van mijn mindset en me bewust worden van wat ik voel en denk.

Ik ben er weer!

Ik voel me gelukkig weer een stuk vrolijker en dat sippe gevoel is weg. Ik voel weer positieve energie en om er wat van te maken in 2019. Ik voel de behoefte om mezelf verder te ontwikkelen en heb een boek over persoonlijke ontwikkeling online besteld. Ik heb mijn hostingpsakket voor mijn website met een jaar verlengd en ben weer begonnen met het schrijven van een aantal blogs en het oppakken van mijn schrijfcursus!

Voel jij je ook weleens sip, chagrijnig of lusteloos? Dat hebben we allemaal weleens, heel menselijk. Maar merk je dat het een tijdje aanhoudt en dat jouw bui ook op anderen effect heeft? Probeer dan te achterhalen wat ervoor zorgt dat je je zo voelt en wat je eraan kunt doen. Blijf niet op de bank zitten, zet je schouders eronder en pak het aan. Het leven is kort en zo voorbij, haal eruit wat erin zit!

Eén gedachte over “Het nieuwe jaar is net begonnen en ik zat in een dip

  1. Herkenbaar. Ik noem het altijd een beetje de Januari dip. Alle feestsdagen voorbij maar de donkere dagen zijn er nog steeds. De weg naar de zomer is nog zo lang. Maar veel leuke dingen plannen helpt! Etentje, dagjes uit. Daar kijk je dan weer naar uit.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.