Ik ben een echte held op sokken en dit is waarom

Ik ben een echte held op sokken en dit is waarom

Op het internet las ik dat er een nieuwe horrorfilm ‘The Nun’ uitkomt en dat de trailer al op Youtube te zien is. De trailer schijnt zo spannend te zijn dat er aangeraden wordt het geluid zacht te zetten. Ik durf niet eens op de link te klikken, bang om te schrikken.

Zweethandjes en een op hol geslagen hart

Er zijn mensen die een adrenalinekick krijgen van het kijken naar spannende series of films. Tot deze groep mensen behoor ik dus absoluut niet. Zodra ik een horrorfilm of spannende serie aanzet weet ik dat ik op een bepaald moment zal schrikken en alleen dat besef jaagt mij de stuipen op het lijf. Deze schrikmomenten bezorgen mij stress. Mijn hart slaat op hol, ik krijg zweethandjes en het liefst kijk ik zonder geluid verder. Als jong meisje had ik al slapeloze nachten na het zien van een aflevering Baantjer. Toen de film ‘The Ring’ uitkwam was ik stoer genoeg om deze met een groep jongens en meiden te kijken in de bioscoop. Van de film heb ik uiteindelijk weinig gezien, omdat ik de hele tijd met mijn gezicht verscholen achter mijn opgetrokken knieën heb gezeten. Ik was te bang om te kijken.

Mijn vinger gaat automatisch naar de mute knop van de afstandsbediening om het geluid uit te zetten

Ik ben nog steeds geen fan van spannende series en films. Zodra er geschoten, gestoken, gevochten of gescholden wordt, haak ik al af. Spannende achtergrondmuziekjes vind ik ook vreselijk. Mijn vinger gaat automatisch naar de mute knop van de afstandsbediening om het geluid uit te zetten. Als ik in een situatie beland waarbij ik met het andere geslacht een film kijk voor een ‘gezellig’ avondje, zit ik meer dan de helft van de film met mijn handen voor m’n ogen.

Als een bang kind in bed

In het dagelijks leven heb ik een grote mond, ben voor niemand bang en heb een mening die ik met de hele wereld deel. Dat ik eigenlijk een held op sokken ben weten maar weinig mensen. Het vreemde is, dat ik na het stappen zonder angst midden in de nacht 10km alleen naar huis fiets.

Stel je voor dat ik de woonkamer in kijk en plotseling door de schemering van de gordijnen een gek op mijn balkon zie staan.

Waarom ben ik dan wel zo bang voor wat er op een televisiescherm gebeurd? Na het kijken van een spannende film of serie lig ik als een bang kind in bed en durf ik niet naar het toilet. Stel je voor dat ik de woonkamer in kijk en plotseling door de schemering van de gordijnen een gek op mijn balkon zie staan. Geef deze held op sokken maar ‘zoetsappige, alles komt goed en ze leefden nog lang en gelukkig’ films en series. Hiervan weet ik van tevoren zeker dat de spannendste momenten zullen bestaan uit het wel of niet verliefd worden van hoofdrolspeler 1 op hoofdrolspeler 2. Als er dan iemand doodgaat is dat niet omdat hij in stukken gehakt is door een seriemoordenaar. Wel zo prettig wegkijken.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.