Ben jij ook een yogasnuiver?

Ben jij ook een yogasnuiver?

Afgelopen week hoorde ik voor het eerst het woord yogasnuiver voorbij komen en moest ik heel hard lachen. Ik had namelijk nog nooit van dit woord gehoord, terwijl het toch bijna hét woord van 2018 is geworden. Blijkbaar was dit woord trending op Twitter het afgelopen jaar. Of ik onder een steen heb gelegen? Nee maar ik heb geen Twitter, prima excuus denk ik zo?

Een yogasnuiver?

Heb jij ook nog nooit van dit woord gehoord? Dan zal ik het even voor je definiëren: Twintigers en dertigers die doordeweeks gezond leven met yoga, smoothies en fitness. Maar zich met enige regelmaat in het uitgaansleven te buiten gaan aan partydrugs.

Lekker gezond

Je kent ze vast wel dit soort types. Die doordeweeks heel gezond eten en veel  sporten, en dit uiteraard met zoveel mogelijk mensen online en offline willen delen. Op Instagram voelen ze de behoefte om foto’s van hun gezonde maaltijden, voedingsschema’s, en sportschool selfies te delen, met de hashtags #gym#healthylife#fitness#goals. Want oh, wat zijn ze gezond bezig toch? Maar dat in het weekend hun linkeroog in hun rechterbroekzak zit en de neus wordt volgesnoven met wit poeder wordt dan niet op de foto vastgelegd en gepost. Erg jammer want dit geeft toch een redelijk vertekend beeld van de werkelijkheid. 

Ik begrijp het niet

Dat er een woord is bedacht voor dit soort types vind ik persoonlijk fantastisch. Ik heb nooit begrepen waarom je de hele week volle bak in de sportschool gaat staan pompen, strakke voedingsschema’s aanhoudt of overmatig op je dieet en gezondheid let. Dit met de hele wereld moet delen om vervolgens in het weekend je lichaam vol te stoppen met rotzooi.

Wees eerlijk

Natuurlijk mag iedereen helemaal zelf weten wat hij/zij eet en in het weekend doet en daar ga ik ook niets van zeggen. Maar laten we ook gewoon eerlijk zijn. Als je zo nodig met iedereen moet delen hoe gezond je doordeweeks bezig bent, wees dan ook eerlijk over wat je in het weekend nuttigt.

2 gedachten over “Ben jij ook een yogasnuiver?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.